Een initiatief van Procos en Arcadis

Wat is ARCmain?

ARCmain is volledig gebaseerd op de NEN2767, er is echter een mogelijkheid aan toegevoegd: u kunt uw Beheer & Onderhoud sturen op basis van zogenaamde risico parameters. Deze risico parameters kunt naar keuze zelf bepalen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, hygiëne, duurzaamheid enz. Vervolgens kunt u meerdere gewenste Onderhoudsniveaus kiezen met wisselende risico parameters. Deze Onderhoudsniveaus kunt u steeds vergelijken met de resultaten van de NEN-inspecties.

U kunt zelf Inspectie protocollen kiezen, inspecties (laten) uitvoeren, workflows genereren binnen uw MJOP, enz. Uiteraard is er een mobile App voor inspecties beschikbaar met de mogelijkheid voor het toevoegen van foto’s en redlining. Zie hiervoor ook de video.

Ook is het mogelijk om voor uw MJOP verschillende scenario’s te kiezen. U kunt schuiven met de benodigde investeringen en ziet direct de consequenties voor uw risico parameters. Het resultaat is scenario-planning op basis van uw beleid. Vervolgens kunt u uw definitieve scenario bevestigen en laten integreren in uw planmatig onderhoud en uw Werkorders.
ARCmain is ‘Powered by ARCHIBUS’. Dit biedt de unieke mogelijkheid om real-time en bi-directioneel al uw AutoCAD- en/of BIM-data te integreren met ARCmain. Bedenk hoeveel tijd en geld u kunt besparen wanneer u uw MJOP vooraf voorziet van alle asset data, hoeveelheden enz. Deze standaard AutoCAD/BIM-integratie is uniek.

ipad-blackwhite

Gebouwprestatie meten

Tijdens gebouwinspecties moet de inspecteur de gebreken en gebrekkenmerken aangeven. Hieruit volgt de conditie voor onderhoud. De onderhoudstoestand wordt bepaald door het geconstateerde verval van bouw- en installatiedelen. Het prestatievermogen van een gebouw wordt in zes conditiescores uitgedrukt.

risico

Risico gestuurd onderhoud

Voor strategisch vastgoedbeheer biedt ARCmain u een integrale aanpak om actuele vastgoedinformatie te verzamelen en te beheren. De integrale aanpak is gebaseerd op de NEN 2767 Conditiemeting.

nen

Gebaseerd op NEN 2767

Het belangrijkste nut van Planmatig onderhoudsbeheer op basis van NEN 2767 is het voorkomen van risico’s en beheersen van de kwaliteit. Planmatig onderhoudsbeheer op basis van NEN 2767 vormt het kader voor organisaties welke de investeringen voor planmatig onderhoudsactiviteiten aan bouwkundige objecten willen budgetteren, plannen en prioriteren.

Gebaseerd op NEN 2767

ARCmain met (mobiel) BIM

Powered by ARCHIBUS